Basisschool, de naam zegt het al: het is de basis van het schoolleven van uw kind. Een periode vol ontwikkeling, op weg naar de middelbare school. Basisschoolbegeleiding van juffrouwjulia maakt de basis stevig en breed. Voor een fijne schooltijd en een goede voorbereiding op de Citotoets.

Wat is basisschoolbegeleiding precies?

Niet ieder kind leert op dezelfde manier. En niet ieder kind is overal even goed in. Basisschoolbegeleiding is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. We kijken welke vakken een kind lastig vindt. Daar gaan we extra aandacht aan besteden. Kennis en begrip zijn belangrijk, maar bovenal dat uw kind met zelfvertrouwen plezier krijgt in leren.

Wat is het nut van begeleiding?

De basisschooltijd is een belangrijke periode. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Bij juffrouwjulia is begeleiding op maat, precies gericht op uw kind. U bent altijd op de hoogte van de vorderingen.

Hoe werkt de begeleiding concreet?

Onze basisschoolbegeleiding werkt volgens een stappenplan:

  1. U ontmoet de vaste begeleider. Een bekend gezicht voor uw kind, vast aanspreekpunt voor u. Samen bekijkt u welke vakken meer aandacht nodig hebben. We maken een plan en bespreken dat met u.
  2. Na schooltijd krijgt uw kind een uur ondersteuning bij dat onderwerp: taal-, reken- of studievaardigheden. Hoe vaak dat nodig is, bespreken we vooraf. 
  3. Is het doel bereikt, gaan we nog door of besteden we aandacht aan een ander onderwerp?

Begeleiders, aandachtspunten en lesmateriaal

De begeleiders hebben een pedagogische opleiding. En zijn ervaren in werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze gebruiken eigen lesmateriaal én materiaal van school. Daarmee oefenen ze lees-, schrijf- en rekenstrategieën. In groep 7 en 8 besteden ze extra aandacht aan de Entree- en/of Citotoets.

Aanmelden

Wilt u meer weten over de basisschoolbegeleiding van juffrouwjulia? Of informatie over onze strippenkaart waarmee we de begeleiding aanbieden? Vraag dan een informatiepakket aan, neem telefonisch contact met ons op óf kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Nodig me uit voor een kennismakingsgesprek