Computers en slimme applicaties zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We WhatsAppen, Facetimen, online gamen en bestellen zelfs onze boodschappen online. Hoe bereid jij je voor op een digitale wereld die constant in verandering is? Je leert het tijdens Lyceo CodeLab.

Je maakt tijdens CodeLab op je eigen niveau een game of website, leert over cybersecurity of je verdiept je in in de basisvaardigheden van Microsoft Office. Je gebruikt nieuwe vaardigheden, zoals computational thinking: een probleem in kleine stappen opdelen, uitwerken en analyseren én we dagen je uit je eigen creativiteit op de vrije loop te laten om iets te bouwen wat echt van jou is.

Direct aanmelden

Wat leer je tijdens CodeLab?

Er zijn verschillende CodeLabs te volgen:

  • Games maken – In CodeLab games maken, maak je een eigen game, die je op de laatste dag presenteert aan je vrienden en familie. Je krijgt les van professionele begeleiders die op een leuke en duidelijke manier uitleg geven.
  • Microsoft Office – Wil jij snel handig worden in de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Leer tijdens het CodeLab Microsoft Office op een een­voudige manier alle basisvaardigheden voor Word, Excel en PowerPoint. Hier heb je je hele leven plezier van!
  • Cybersecurity – Omdat het leven tegenwoordig voor een heel groot deel online plaatsvindt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een foto op Instagram zet? Hoe herken je phishing mails? In deze cursus leer je hoe het internet werkt, wat er gebeurt met je data en hoe je jezelf beter online kan beveiligen. Denk hierbij aan wachtwoorden, wat je wel en niet deelt en internetgedrag. Je leert online gevaren herkennen zoals phishing, hackers, malware, cyberpesten en social engineering.
  • Websites maken – Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens het CodeLab website bouwen ga je aan de slag met het maken van een website.

Alle CodeLabs worden ook online aangeboden. Wil je meer informatie over CodeLab of direct aanmelden? Klik dan hier.

Voor wie is CodeLab?

CodeLab wordt aangeboden op verschillende niveau’s voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo. Bekijk hier alle mogelijkheden en boek direct.

Wanneer?

De CodeLabs worden aangeboden in alle schoolvakanties (zomer-, herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) óf op woensdagmiddag, zaterdag of zondag door heel Nederland. Is er geen CodeLab bij jou in de buurt? Volg dan een CodeLab online vanuit huis!

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Lyceo CodeLab? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact op via 071-79 000 40 of info@lyceo.nl.

Aanmelden

Op de website van Lyceo kun je je direct aanmelden voor een CodeLab! Kan je een les niet? Geen probleem! In overleg met de begeleider(s) kun je thuis aan de slag met de lesstof.

Direct aanmelden