Examentraining helpt je voorbereiden op het gevreesde examen. Het moment dat je niet mag verprutsen. Waarop je gefocust moet zijn en iedereen laat zien wat je kunt. Gestresst? Met een beetje hulp is het niet nodig. Dat is onze examentraining: zelfvertrouwen en zekerheid zonder zenuwen. 

Boek nu een examentraining

Examentraining via kennispartner Lyceo

Voor onze examentrainingen werken we samen met Lyceo, de meest gevraagde examentrainer van Nederland. Lyceo is als enige examentrainer in Nederland wetenschappelijk bewezen effectief. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers van Lyceo examentrainingen gemiddeld 0,9 punt hoger scoren op het examen voor het vak waarvoor zij de training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 0,9 punt hoger scoren. Lyceo organiseert trainingen voor alle vakken op de niveaus: vmbo-t, havo, en vwo. De examentrainingen worden in alle weekenden & schoolvakanties aangeboden in Lyceo locaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Hiernaast werkt Lyceo met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast. Tot slot wordt de houding en kennis van de examentrainers door deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Waarom examentraining?

  • Niet stressen maar presteren
  • Beter scoren, gemiddeld 0,9 punt hoger
  • Slechts 2 tot 3 dagen training
  • Steviger grip op de lesstof

Hoe werkt een examentraining?

De basis is simpel: zorgen dat uw kind de examenstof goed in de vingers heeft. Zenuwen komen vaak door gebrek aan grip op de lesstof. We herhalen alles en kijken waar uw kind moeite mee heeft. Zo zorgen we dat álle lesstof van het examen goed tussen de oren zit.

Gespecialiseerde examentrainers

De examentrainers kennen de kneepjes van het examenvak. Ze weten ook nog heel goed hoe ze zélf voor de eerste keer examen deden. Hun aanpak: goed uitleggen, rustig herhalen en controleren of alles duidelijk is. Zo niet? Dan leggen ze de stof met liefde nog eens uit.

Effectief trainen: kleine groep, veel aandacht

Examentraining wordt verzorgd in kleine groepen. De lesstof lopen we stapsgewijs door, alles komt aan bod. Schort het niet aan de kennis, maar zijn het zenuwen? We delen allerlei tips en trucs om ze in bedwang te houden en om te zetten in topprestaties. Een goed cijfer halen om kansen bij decentrale selectie te vergroten, is natuurlijk fantastisch. Maar het mooiste aan onze trainingen is dat ze meer dan één examen meegaan. Beter scoren geeft uw kind zelfvertrouwen. Én onze trainers leren hoe je gestructureerd werkt. Dat werkt óók bij andere vakken.

Aanmelden

We verzorgen trainingen van 2 of 3 dagen, dat hangt af van het vak. Onze examentrainingen verzorgen we samen met Lyceo. Wilt u meer weten, kijk dan op de website van Lyceo of neem telefonisch contact met ons op.

 Direct aanmelden op lyceo.nl

Lyceo Samenvatting

Lyceo Samenvatting is een compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. De boekjes zijn er voor alle examenvakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining toevoegen in je winkelmandje of los bestellen. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens. Lyceo Samenvatting wordt verkocht via kennispartner Lyceo. Klik op de knop hieronder om de boekjes te bestellen.

Bekijken op lyceo.nl

Lyceo Examencheck

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch?

Naar de Examencheck!

Lyceo Examen Oefenen

Wil je naast je Lyceo examentraining thuis verder aan de slag met oefenen voor je eindexamens? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Dit kan je als aanvulling op een examentraining aanschaffen. Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Bekijken op lyceo.nl

We helpen je graag bij het leren

Een examentraining geeft je de beste voorbereiding voor het examen. Maar blijven oefenen is natuurlijk belangrijk! Onze kennispartner Lyceo helpt je graag; ze hebben een eigen YouTube kanaal met filmpjes met tips. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk het volledige examenrooster.

Hulp bij het leren