Examentraining helpt je voorbereiden op het gevreesde examen. Het moment dat je niet mag verprutsen. Waarop je gefocust moet zijn en iedereen laat zien wat je kunt. Gestresst? Met een beetje hulp is het niet nodig. Dat is onze examentraining: zelfvertrouwen en zekerheid zonder zenuwen.

Boek nu een examentraining

Voor onze examentrainingen werken we samen met Lyceo, de meest gevraagde examentrainer van Nederland. Lyceo is als enige examentrainer in Nederland wetenschappelijk bewezen effectief. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers van Lyceo examentrainingen gemiddeld 0,9 punt hoger scoren op het examen voor het vak waarvoor zij de training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 1,4 punt hoger scoren. Lyceo organiseert trainingen voor alle vakken op de niveau’s: vmbo-t, havo, en vwo. De examentrainingen worden in alle weekenden & schoolvakanties aangeboden in Lyceo locaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Hiernaast werkt Lyceo met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast. Tot slot wordt de houding en kennis van de examentrainers door deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Zomertrainingen

Start jij volgend jaar in het examenjaar? Volg dan deze zomervakantie ter voorbereiding op je examenjaar een zomertraining van Lyceo. Tijdens een tweedaagse zomertraining behandelen we, in kleine groepjes, de belangrijkste stof van het examenjaar van het door jou gekozen vak. Hierdoor krijg je alvast een voorproefje van wat gaat komen. Zo start jij straks goed voorbereid en vol vertrouwen jouw belangrijkste jaar van de middelbare school. Meer weten over zomertrainingen? Lees hier verder.

Waarom examentraining?

  • Niet stressen maar presteren
  • Beter scoren, gemiddeld 0,9 punt hoger
  • Slechts 2 tot 3 dagen training
  • Steviger grip op de lesstof

Hoe werkt een examentraining?

De basis is simpel: zorgen dat uw kind de examenstof goed in de vingers heeft. Zenuwen komen vaak door gebrek aan grip op de lesstof. We herhalen alles en kijken waar uw kind moeite mee heeft. Zo zorgen we dat álle lesstof van het examen goed tussen de oren zit.

Gespecialiseerde examentrainers

De examentrainers kennen de kneepjes van het examenvak. Ze weten ook nog heel goed hoe ze zélf voor de eerste keer examen deden. Hun aanpak: goed uitleggen, rustig herhalen en controleren of alles duidelijk is. Zo niet? Dan leggen ze de stof met liefde nog eens uit.

Effectief trainen: kleine groep, veel aandacht

Examentraining wordt verzorgd in kleine groepen. De lesstof lopen we stapsgewijs door, alles komt aan bod. Schort het niet aan de kennis, maar zijn het zenuwen? We delen allerlei tips en trucs om ze in bedwang te houden en om te zetten in topprestaties.

Beter scoren en zelfvertrouwen

Een goed cijfer halen om kansen bij decentrale selectie te vergroten, is natuurlijk fantastisch. Maar het mooiste aan onze trainingen is dat ze meer dan één examen meegaan. Beter scoren geeft uw kind zelfvertrouwen. Én onze trainers leren hoe je gestructureerd werkt. Dat werkt óók bij andere vakken.

Wat kost examentraining?

We verzorgen trainingen van 2 of 3 dagen, dat hangt af van het vak.

Kosten:

  • 2-daagse training: €275 tot €285
  • 3-daagse training: €365

Onze examentrainingen verzorgen we samen met Lyceo.

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het volgen van Bijles en Huiswerkbegeleiding.

Direct aanmelden op lyceo.nl

We helpen je graag bij het leren

Een examentraining geeft je de beste voorbereiding voor het examen. Maar blijven oefenen is natuurlijk belangrijk! Onze kennispartner Lyceo helpt je graag; ze hebben een eigen YouTube kanaal met filmpjes met tips en je kan ook de gratis Examencheck doen.

Hulp bij het leren