Social media, games, sporten, vriendjes en vriendinnetjes… het valt niet mee om na een hele dag school zonder afleiding je huiswerk te maken. Vaak is een steuntje in de rug en een oogje in het zeil voldoende om kinderen beter te laten presteren op school.

Effectiever huiswerk maken

Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zíj belangrijk vinden. Juffrouwjulia helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op:

  • Duurzame studievaardigheden aanleren
  • Minder stress, meer vrije tijd
  • Hogere cijfers

Juffrouwjulia’s huiswerkbegeleiding in ’t kort

  • Voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen
  • Professionele begeleiding
  • Kleine groepen
  • Inzicht in de studievoortgang van uw kind

Deskundig en effectief

Juffrouwjulia werkt al geruime tijd samen met de grootste aanbieder van steunonderwijs in Nederland. Lyceo biedt vele verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van basisschoolbegeleiding, huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren coderen. Lyceo ontwikkelt haar eigen lesmateriaal, tests en (leer-)methodes in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Wetenschappelijk bewezen inzichten vormen hiervoor altijd de basis. Dankzij uitgebreid onderzoek in samenwerking met Tilburg University is Lyceo Leren Leren© ontwikkeld: een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Als samenwerkingspartner van Lyceo werkt juffrouwjulia eveneens met deze methode.

Hoe werkt het?

Er wordt allereerst een plan van aanpak opgesteld waarin we de doelstellingen en wensen op een rijtje zetten. Vervolgens maakt de leerling de (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan van aanpak bij. Het doel is om uiteindelijk weer zelfstandig aan de slag te gaan.

Huiswerkbegeleiding voorkomt een slecht rapport of niet overgaan

U wilt uw kind behoeden voor een slecht rapport. Of nog erger: blijven zitten. Huiswerkbegeleiding is dan precies dat noodzakelijke steuntje in de rug om het tij te keren. Maar evenzo belangrijk: om structureel zelfstandig huiswerk te leren maken dat op tijd af is.

We werken altijd in kleine groepen. Aan de hand van het opgekregen huiswerk voor de volgende dag(en) en geplande toetsen stelt uw kind samen met onze  professionele huiswerkbegeleider ‘dagtaken’ op. Uw kind werkt op die manier heel gericht én leert tegelijkertijd zelf zijn huiswerk in te delen.

Zit de dagtaak erop? Dan overhoort de huiswerkbegeleider uw kind en kan de huiswerkloze avond beginnen!

Zo houdt u zelf eenvoudig een oogje in het zeil

Onze huiswerkbegeleiders houden in een leerlingvolgsysteem de vorderingen en werkhouding van uw kind bij. U heeft hier toegang toe, zodat u precies weet welke vruchten de huiswerkbegeleiding afwerpt. Daarnaast nemen we het ook op afgesproken tijdstippen rechtstreeks met u door, zodat u precies weet hoe uw kind ervoor staat.

Inschrijven of liever eerst meer informatie?

Wilt u uw kind inschrijven voor de huiswerkbegeleiding van juffrouwjulia? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs voor een kennismakingsgesprek of vraag een informatiepakket aan!

Nodig me uit voor een kennismakingsgesprek

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor het volgen van Bijles en Examentraining.